Aplikacija z AMR senzorjev za detekcijo magnetnega polja bioloških tkiv poster

Sem eden izmed štirih članov skupine, ki izdelujemo magnetometer za detekcijo sprememb magnetnega polja bioloških tkiv. Skupino sestavljamo: Igor Tominec, Eva Breznik, Aljaž Titorič in Samo Penič. Predstavnik skupine Igor T. je na MIDEM konferenci predstavil dosedanje rezultate meritev. Članek, ki je dodan v knjižnico COBISS, si lahko prebere s klikom na sliko plakata. 

 

 

Test: Postaja na vroč zrak Atten 858D

Pred časom sem prek internetne dražbe eBay, kupil odspajkovalno napravo na vroč zrak podjetja Atten, model 858D (‘D’ kot digitalno) in ker je naprava vredna svojega denarja in je nepogrešljiv pripomoček vsakega elektronika, sem napisal test naprave, ter poslal članek urednikom revije Elektronik.si. Več o sami napravi si lahko preberete v 18. številki revije Elektronik.si, na straneh 32 in 33. 

Tiskarski škrat je bil na delu in me v kazalu poimenoval Aleš.

 

 

 

LED svetleča miza

16. revija Elektronik.si

Moj prvi prispevek je bil objavljen v reviji elektronik.si, ki je last istoimenskega foruma. Predstavil sem svoj zaključni izdelek četrte izpitne enote iz srednje šole. Sprojektiral sem LED svetlečo mizo, katere naloga je, da popestri dogajanje v dnevni sobi ali za jedilno mizo v času obeda. Pod stekleno mizo so “posejane” LED diode, če jih prekrijemo s predmetom ali roko, prekrite LED diode zasvetijo. Več o samem projektu si lahko preberete v reviji Elektronik.si številka 16, na straneh 16-26. Ime članka je LED svetleča miza.